Home » Nettsider » Bilder på web

Fotografering er både interessant, spennende og ikke minst moro, både som hobby og som yrke. For de profesjonelle og spesielt interesserte finnes det et stort utvalg av avansert utstyr. Dersom man ikke ønsker å bruke altfor mye tid og penger, har også de fleste smarttelefoner nokså god kamerakvalitet. Når man fotograferer, kan det være greit med litt kunnskap om teknikk. Bruk av lys, vinkler, kamerainnstillinger for forskjellige type bilder og mye annet kan spille en rolle for hvor gode bilder man får.

2036385-several-images

Når man har tatt fine bilder er det mye forskjellig man kan gjøre med dem. Det vanligste er i første omgang å fremkalle bildene. Før måtte man ta med kameraet til en fotobutikk, levere inn kameraet og vente til bildene ble fremkalt. Dette kunne ta litt tid. I dag kan dette gjøres veldig enkelt ved å gå inn på en nettside og følge instruksene.

Som regel skal bildene lastes opp. Så velger man ønsket størrelse på de forskjellige bildene, enten standard, miniatyr eller forstørret. Ofte kan man beskjære bildene, og kanskje til og med redigere dem litt. Når bestillingen er lagt inn, kan man enten få bildene tilsendt i posten eller eventuelt hente dem i fotobutikken. Fremkalte bilder kan for eksempel rammes inn, settes i album eller scrapbook, alt etter hva man måtte ønske.

Det går også an å beholde bildene digitalt. Noen tar bilder bare for moro skyld, og fordi det er en fin måte å spare på minner på. Men det går også an å tjene penger på bildene sine. På nettsider som Shutterstock, grunnlagt av amerikanske Jon Oringer i 2003, kan man selge bildene sine online. Shutterstock er et globalt teknisk selskap med et av de største tosidige markedene for kreative folk med innhold med linsen. Det finnes utallige kategorier for hva slags fotografier som legges ut: sport, abstrakt, bygninger, mat og drikke, interiør, mennesker og mye mer. Man kan også selge og kjøpe videoer og musikk.