Home » Nettsider » Nettbutikk vs. fysisk butikk: Oppstart

Når du skal starte opp en butikk enten på nettet eller i en fysisk butikk et sted, er det flere vurderinger du må gjøre. Først må du finne ut hvilke produkter du skal selge. Deretter må du finne ut om det er et marked for produktene. Er produktet en nisje er markedet naturlig mindre.

Du må også gjøre vurderinger i forhold til om butikken skal være på nett eller på en fysisk plass. Begge valg vil kreve litt markedsføring. Markedsføring er viktig for at kundene dine skal vite om deg. Markedsfør deg på sosiale medier og via bekjente. Sørg for å spre det glade budskap!

Betalingssystemer

For at en butikk skal få inn penger er det viktig å ha et godt betalingssystem. På en nettbutikk er det gjerne mulig å betale med kort eller andre hurtige betalingsløsninger. Det finnes totalleverandører på disse tingene som kan hjelpe deg på vei. Eksempler på leverandør er Openpos.tech, som leverer diverse gunstige kassasystemer.

I en fysisk butikk betaler kundene gjerne med fysiske kontanter eller bankkort. Det er også flere og flere som betaler med Vipps. Det som er viktig er at betalingssystemet gjør det enkelt for deg å holde oversikt over varebeholdning og inntjening. Sekundært er det også et verktøy til å holde oversikt over regnskapet til butikken.

Kartlegg på forhånd

Det å ha god oversikt over marked og konkurrenter er viktig. Det er ikke noe lurt å legge seg ut med de store kjedene, den kampen vil du nok tape over tid. Det er også lurt å huske på at du kan spare mye penger med en nettbutikk – du slipper utgifter til leie av lokaler.

Selv om du ikke skal konkurrere med de store kjedene, kan du snappe opp noen triks fra dem. En trend nå er faktisk såkalt «bestill på nettet, hent i din butikk». Du må vurdere om dette kunne vært noe for butikken du vil starte. Noe sånt krever selvsagt litt lagerplass.