Home » Bygge en nettside

Mange ønsker nå om dagen å bygge seg en egen personlig nettside. Det finnes mange forskjellige typer websider der ute, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne.

website

Det første man må finne ut av er hva slags nettside man ønsker å drive. Skal det være en blogg, nettbutikk eller kanskje et ezine? (E-magasin). Når dette er klart så må man finne et «ryggrad» for nettsiden sin som gjør at man kan administrere websiden på best mulig måte. Det er mange gode slike type programmer på den store weben, og de mest populære – og mest brukervennlige er WordPress og Joomla.

Her har man mulighet til å kontrollere design, innhold og hvordan søkemotorene skal finne siden relativt enkelt, og man kan laste ned tusenvis av tilleggsfunksjoner gratis. – Det finnes også egne firmaer som lager tilleggsfunksjoner som er helt geniale til en liten sum penger.

WordPress tilbyr også blogging gjennom deres nettsider direkte, noe som gjør det enkelt for de som ikke ønsker å lære seg hele webhotell biten og hvordan operere med FTP.

For deg som har eget domene, og har skaffet deg webhotell, så anbefales filezilla som gjør det mulig å laste opp nettsiden din på en server helt gratis.
Det er mye å sette seg inn i for de som lager en webside for første gang, men dette blir bare lettere og lettere for hver gang.