Home » Nettsider » HTML – hvordan lage en god nettside

Det er nok ikke mange som er i tvil om at veldig mye av fremtidens forretningsmuligheter ligger på nettet. Og for å kunne drive en god forretning på nettet er man nødt til å vite hvordan man lager en god nettside. Skjønt, dette gjelder ikke bare om man ønsker å drive med forretninger. Det gjelder i like stor grad om man ønsker å få ut et budskap gjennom for eksempel en politisk nettside eller om man ønsker å drive en hobbynettside sammen med andre med samme interesser. Det er i alle fall sikkert at man bør ha en godt designet nettside, for det finnes utrolig mange dårlige der ute.

html_433368475

Ofte er en av de beste måtene å lære hvordan man bygger en nettside å se på noen som har fått det til. Om du ikke er en person med særlig mye erfaring i design på nettet så er det lurt å gjøre det så enkelt som mulig, samtidig som du holder det oversiktlig. Undersøk noen enkle og oversiktlige nyhetsnettsider for å få inspirasjon, samtidig som du veldig fort lærer hvordan en enkel og god nettside ser ut.

Det du bør tenke over er: Velkomst, oversiktlighet og farger. For en amatør eller nybegynner er dette mer enn nok – i alle fall så lenge innholdet er interessant nok til at folk vil fortsette å være på nettsiden. Om du blir flink nok kan du etter hvert tjene penger på å lage nettsider, noe mange mener at norske bedrifter trenger. Velkomsten er sidens førsteinntrykk. Den skal både være fin og gi klart uttrykk for hva nettsiden handler om. På denne måten vet den besøkende hva de kan forvente å finne her. Oversiktlighet gjør det lett å finne tidligere publikasjoner og få opp artikler etter tema. Fargene må stå i stil til temaet. En nettside om diskoteker trenger nok litt flere og sterkere farger enn en nettside om fengsler.