Home » Nettsider » Brukervennlighet er viktig

Ingenting er kjedeligere enn å bruke lang tid på å finne frem til det du leter etter når du cruiser rundt på nettet. Brukervennlighet bør være topprioritet for alle som starter opp en nettside. Menyene må være oversiktlige og enkle – folk må finne frem med minst mulig anstrengelse.

Brukervennligheten på hjemmesiden vil bestemme om folk kommer tilbake eller ikke. Om de trives der eller ikke. Om de kjøper eller ikke, til syvende og sist. Tenk selv – hvor irritert blir ikke du når det er vanskelig å finne frem til det du jakter på, selv om nettstedet skryter av å tilby akkurat det du trenger? Om du søker inspirasjon, kan du besøke et par store nettsteder og se hvordan de har bygd opp sidene.

Se spesielt på hvor enkelt det er å komme seg rundt, hvor synlig menyer er og hvor oversiktlig bildene og teksten er oppbygd. Husk at mennesker er forskjellige, og at ikke alle der ute er like datakyndige som deg. Hvis besøkende har problemer med å komme seg rundt på nettstedet ditt, er sjansen veldig stor for at de aldri vil komme tilbake. Skaper du dog en hjemmeside som er enkel og morsom å bruke, vil du se de samme menneskene komme igjen og igjen. Brukervennlighet er nøkkelen til suksess i vår moderne verden.